Sinds 01/01/2017 is in België de loodvrije benzine 95-E5 vervangen door 95-E10. Deze brandstof bevat maximum 10% bio-ethanol (= dubbel zoveel als voorheen). Deze maatregel heeft als doel om de uitstoot van CO2 en broeikasgassen te verminderen. Maar indien u 95-E10 gebruikt voor uw tuinmachines, dan kan deze grotere hoeveelheid ethanol wel voor problemen zorgen.

Lees meer: Welke brandstof gebruik ik best voor mijn tuinmachine ?

Tijdens de winter wordt er een sponsachtige laag gevormd op de bodem van de grasmat. Dit is een ideale voedingsbodem voor ziektekiemen en mossen. Met een verticuteermachine (gazonverluchter) kunt u het mos en de viltlaag mechanisch verwijderen uit uw gazon. Bovendien kan er zo opnieuw licht en lucht doordringen tot bij de graswortel.  Zo kan het gras tijdens de lente opnieuw groeien tot een mooi fris gazon.

Lees meer: Lente... tijd om te verticuteren !

De gloednieuwe RX-serie is speciaal ontwikkeld voor het automatisch maaien van gazons tot maximum 200 m2. Er zijn 3 modellen beschikbaar: de RX12u, RX20u en RX20 Pro. Kort samengevat: de Robomow RX is

  • compact;
  • gebruiksvriendelijk;
  • slim;
  • nauwkeurig.

Meer informatie over de modellen kunt u vinden bij "Overzicht machines -> Robotmaaiers".

Interesse ? Wij geven u graag meer uitleg en advies in onze winkel. Of maak een afspraak, dan komen we bij u langs om te bekijken welke Robomow het meest geschikt is voor uw tuin.